De senaste åren har Apple inte rosat smartphone-marknaden utan Iphone-försäljningen har överlag varit trög. Men efter att nya Iphone 11-serien visades upp kommer en positiv signal på försäljningssidan.

Den välrenommerade Apple-analytikern Ming-Chi Kuo, som arbetar på TF International Securities, säger till amerikanska nyhetskanalen CNBC att Iphone 11 Pro är mer populär i USA medan den billigare Iphone 11 går bättre på den kinesiska marknaden.

Kuo har skruvat upp sina prognoser för Iphone 11-serien från 65 miljoner levererade enheter till 70 miljoner enheter under 2019, och tillägger att leveranskedjan kommer att ”växa stadigt” under fjärde kvartalet.

Apple lanserade sina nya smartphones i Iphone 11-serien förra tisdagen. Förbeställningarna påbörjades tre dagar senare.

– Under förutsättning att Apple inte tillkännager resultatet av förbeställningarna så tror vi att den förändring av leveranstiden som gjorts på Apples officiella webbplats bättre återspeglar den faktiska efterfrågan eftersom den officiella webbplatsen står för 30–40 procent av de totala Iphone-leveranserna, säger Kuo.

– Efterfrågan för Iphone 11 är starkare på den kinesiska marknaden än i USA, fortsätter Kuo men tillägger att konsumenterna i USA föredrar de dyrare modellerna.

Läs mer:
Här är nya Iphone 11 – ersätter Iphone XR
Oväntade överraskningar på ett Apple-event helt utan nyheter