Redovisnings- och rådgivningsföretaget LRF Konsult har tecknat ett treårigt samarbetsavtal med Visolit, som nu ska ta ett helhetsansvar för företagets it-drift. Kontraktsvärdet ligger på 75 miljoner kronor och det gör avtalet till ett av de största avtal man hittills tagit hem under namnet Visolit.

LRF Konsult, med mer än 75 000 kunder och 1 400 medarbetare, titulerar sig Sveriges största redovisnings- och rådgivningsföretag. Nu har man ambitiösa planer på att växa och bredda sitt tjänsteutbud med nya digitala lösningar. Det gjorde att man letade efter en it-leverantör, och valet föll på Visolit, som ska leverera såväl bas-it som applikationsdrift. Det inkluderar molntjänster, optimering och rådgivning kring it-styrning.

– Visolit har visat prov på stort engagemang och kompetens i implementationsprojektet vilket är en mycket bra start för vårt samarbete, säger Mikael Holmström, it-chef på LRF Konsult och får medhåll från sin kollega som utvecklar resonemanget om bolagets behov på följande sätt:

– Som snabbväxande konsultbolag behöver vi en stabil och säker it-plattform. Det är en grund för att våra medarbetare ska kunna erbjuda de innovativa lösningar som våra kunder kräver, säger Rickard Westlund, vd på LRF Konsult.

Enligt Visolits koncernchef Terje Mjøs har bolaget god erfarenhet av att leverera it-lösningar till revisions- och redovisningsbranschen, och han säger att det var bredden i företagets tjänsteutbud, kombinerat med branschkompetensen som var avgörande.

– Det känns riktigt bra att bli vald av Sveriges största redovisnings- och rådgivningsföretag. Vår starka branschkunskap inom redovisning och revision och ett genuint intresse för LRF Konsults behov var ett starkt argument för deras beslut. Jag är stolt över att bli vald av en viktig aktör i Sverige, och ser fram emot att bidra till att LRF Konsult blir ännu starkare på marknaden, säger han.

Läs också: Köpfest utan hejd – Visolit uppe i tio med ny trio