Hittills i år har det gjorts 114 fintech-affärer i London som tillsammans är värda 2,1 miljarder dollar. I New York gjordes 101 affärer till ett värde av 1,9 miljarder dollar. Det rapporterar nyhetskanalen CNBC och hänvisar till nya siffror från branschgruppen Innovate Finance och PR-bolaget London & Partners.

Tidigare var New York etta på listan över antal investeringar.

Om man kollar på det totala värdet i stället för på antalet affärer så ligger dock San Fransisco före London. I San Fransisco har det totalt gjorts investeringar på tre miljarder dollar – men antalet affärer ligger ”bara” på 80.

Efter de här metropolerna nämns Belgien, alltså hela landet, där det gjordes investeringar för 881 miljoner dollar. Och på hedrande femteplats hittar vi Stockholm – med investeringar för tillsammans 735 miljoner dollar. Antalet investeringar som gjorts hittills i år i Stockholm framgår inte.

Totalt sett är USA fortfarande största fintech-marknad i världen, men branschexperter som CNBC talat med säger att Europa ligger före i kurvan när det kommer till innovation och när det gäller att använda nya fintech-appar och kontaktlösa betalningssätt.

Läs mer:
Fintech-boom utmanar storbankerna – men har uppstickarna någon chans?
Sveriges dolda it-jätte letar jaktmarker bortom börser och banker