På sistone har en lång rad Youtube-användare fått se sina konton stulna och vissa har även sålts vidare till tredje part.

Enligt Zdnet är det först och främst Youtube-kanaler som har med bilar att göra som har drabbats, något som tyder på att hackarna har kommit över en lista med mejladresser till berörda konton.

Tillvägagångssättet är att hackarna börjar med att skicka ut falska mejl där användarna ombeds att logga in på en sajt som ser ut att tillhöra Google. När de väl har fått användaruppgifterna loggar de in och anger en ny ägare på Youtube-kanalerna. Sedan försöker de sälja kontona vidare illa kvickt för att tjäna en hacka innan den riktiga ägaren eller Google hunnit upptäcka vad som hänt.

Youtube-kanalerna säljs vidare via sajter som Ogusers och de med flest prenumeranter kan inbringa ganska stora summor pengar.

En uppseendeväckande detalj är att även konton som skyddas med tvåfaktorautentisering har hackats, något som tyder på att hackarna använt sig av Modlishka eller något liknande verktyg som kan snappa upp koder som skickas via sms.

Läs också:
Youtube förbjuder klipp som visar hur man hackar
Efter fyra månaders sömn – ”världens farligaste botnätverk” vaknar