Skatteverket har gjort en ramavtalsupphandling av uppdragstjänster inom it-applikation. Ramavtalet kommer dock inte bara användas av Skatteverket utan även Kronofogdemyndigheten, Valmyndigheten, E-legitimationsnämnden, Skatterättsnämnden och Forskarskattenämnden kan avropa från avtalet.

Totalt var det 16 konsultbolag som kom in med anbud. Efter sållning och utvärdering utifrån de fem kriterierna uppdragsorganisation, analys och utredning, agilt team, utvecklingsuppdrag samt agilt team Javautveckling så är det de fyra bolag med högst poäng som fått tilldelning.

Den segrande kvartetten placerade sig i följande poängordning med HiQ som etta, CGI som tvåa, Accenture på tredje plats och Capgemini på fjärde. Ramavtalet kan tecknas tidigast den 1 oktober, efter att tiden för avtalsspärren har löpt ut.

HiQ har tidigare levererat konsulttjänster till Skatteverket och Helena Forsmark, vd på HiQ i Stockholm, är glad både över att bolaget var bäst rankat och att man får vara kvar som myndighetens konsultbolag.

– Skatteverket är en av världens bästa och mest moderna myndigheter, och en av HiQs absolut viktigaste kunder. Vi ser fram emot att fortsätta hjälpa Skatteverket att bli ännu effektivare och att utveckla ännu smartare tjänster, säger hon.

Läs också: Nu ska statens anställda få sitt eget e-tjänsteleg