I slutet av 2015 blev det klart med att den historiskt stora affären mellan Dell och EMC skulle rita om it-kartan. I Sverige har de båda bolagens verksamheter ett gemensamt kontor sedan några år tillbaka. Men nu ska det om möjligt bli ännu mer gemensamt, eftersom bolaget anser att de nuvarande lokalerna i Solna, där Dell huserat i elva år, blivit för små.

Man håller sig dock kvar i samma område, men flyttar till andra sidan vägen med en betryggande bilkö som avstånd till konkurrenten HP/HPE. Det är nämligen det gamla SAS-huset i Frösundavik som blir nästa adress, dit flytten går under våren 2020.

– Vi har helt enkelt växt ur våra nuvarande lokaler. Sedan sammanslagningen med EMC och bildandet av Dell Technologies för några år sedan har vi blivit mer än dubbelt så många, och då behöver vi mer plats, säger Sverige-vd Stefan Alariksson och ser det som ett angenämt problem.

– Enkelt uttryckt kan man säga att Michael Dells vision om att skapa ett Dell Technologies som kan hjälpa såväl stora som små företag och organisationer med hela sin it-transformation, från skrivbordet ner i datacentret och sömlöst vidare ut i molnet, har fungerat väldigt väl i Sverige. Tillsammans med våra kunder och partners har vi efter sammanslagningen näst intill fördubblat oss på den svenska marknaden, och därmed även attraherat och anställt massor av nya fantastiska kollegor.

Läs också: Svenska Dell och EMC firar efter megaaffären: "Alla vill jobba med oss"