Del ett av uppdraget kommer att vara en större uppgradering av nätverken på Partilles skolor, vilka utgör den enskilt största verksamheten inom kommunen.

Nu är det tio år sedan som eleverna fick tillgång till egen dator, och eftersom läromedel och stödverktyg blir mer webbaserade ökar behovet av en väldimensionerad och driftsäker it-miljö. Stabila nätverk och brandväggar är till exempel en förutsättning, och det är ett ansvar som inkluderar både hårdvara, kommunikation och tillhörande tjänster.

– Vi ser fram emot att starta en ny era inom vår it-verksamhet tillsammans med Visolit, som vi tror kommer att tillföra oss ny inspiration. Kommunen befinner sig i en viktig fas och det är avgörande att ha en effektiv och strukturerad it-miljö på alla nivåer, säger Stefan Trulsson, it- och utvecklingschef inom Partille kommun.

– Det är extra motiverande att arbeta med teknik som i projektets första steg bidrar till barn och elevers utveckling och lärande. Vi ser mycket fram emot att vidareutveckla samarbetet med Partille kommun som verkligen ligger i framkant inom området, säger Visolits vd Johan Magnusson.

Läs också: Visolit tar största svenska skalpen hittills