Pitch, ett tyskt startupbolag som grundades så sent som förra året, av skaparna till det nu Microsoft-ägda Wunderlist, utvecklar vad de kallar ”ett presentationsverktyg för Slackgenerationen”. De har nu tagit in 30 miljoner dollar i kapital och formellt lanserat en betaversion av produkten. Det skriver nyhetssajten Venturebeat.

Det här företaget grundades i Berlin av samma personer som byggde den populära produktivitetsappen Wunderlist, som de senare sålde till Microsoft för 200 miljoner dollar, motsvarande nästan två miljarder kronor.

Att de nu ska utmana Microsofts Powerpoint gör att Pitch dragit till sig mycket uppmärksamhet under året. Ännu mer intressant blir det då en annan av Microsofts konkurrenter, collaborationbolaget Slack, har gått in som ägare i Pitch. De marknadsför sig också som ”presentationsverktyget för Slackgenerationen”.

Precis som Slack vill Pitch också skapa en bild av sig självt som öppet, och att programmet ska vara lätt att integrera med tredjepartsapplikationer.

– Vår målsättning är att kunna integrera med alla de verktyg som grupper redan använder och att kunna hämta in data överallt, säger grundaren Christian Reber till Venturebeat.

Läs mer: Salesforce släpper Powerpoint-utmanare