Astea, ett amerikanskt mjukvarubolag som jobbar med service ute på fältet, förkortat FSM, är svenska IFS senaste fynd på förvärvsfronten.

– Organisationer, våra kunder, partner och anställda kommer alla att dra nytta av vår gemensamma kunskap inom området. Asteas vd Zack Bergreen och hans team har byggt en stark FSM-spelare med fantastiska kundreferenser, mycket begåvad personal och ett sofistikerat produktutbud, säger IFS vd Darren Roos.

IFS har sedan tidigare en starkt växande verksamhet inom fältservice. Enligt bolaget ökade licensintäkterna inom området med 119 procent under 2019. Tack vare Astea kan den verksamheten utökas och under 2020 räknar IFS ytterligare 40 procents licensintäktsökning från det aktuella området.

– Med detta förvärv kommer vi att kunna ta fram det bästa field service-erbjudandet i branschen vilket kommer att driva både oss och våra kunder framåt. Om vi tittar på vilket värde detta ger vår kunder är denna kombination absolut större än summan av dess delar, säger Darren Roos.

– Vi har länge beundrat IFS tillväxt och globala styrka. När jag har lärt känna Darren och hans ledningsgrupp under den här processen kan jag säga att jag ser fram emot att arbeta med hela IFS-organisationen för att erbjuda våra kunder de bästa FSM-lösningarna på marknaden, säger Zack Bergreen, vd och grundare av Astea om sin nya svenska ägare.

Läs också: De är störst på den växande svenska mjukvarumarknaden