Svenska Sinch, som tidigare hette CLX Communications och levererar molnbaserade kommunikationstjänster, gör nu sitt andra internationella storförvärv på kort tid. Förra gången var det franska Myelefant som köptes för 200 miljoner kronor.

Den här gången är det Brasilien som lockar, där man köper TWW för 439 miljoner kronor. TWW grundades 1996 och är den tredje största leverantören av företags-sms i Brasilien. Bolaget har mer än 3 000 kunder av varierande storlek med bland annat brasilianska företag inom bank och finans, handel och utbildning. Företaget har 37 anställda i São Paulo.

"Ger oss lokal närvaro"

– Sinchs fokus på leveranskvalitet och global räckvidd gör att vi nu har några av världens största företag på vår kundlista. Förvärvet av TWW stärker ytterligare vår konkurrenskraft och ger oss lokal närvaro i en expansiv och dynamisk tillväxtmarknad, säger Sinchs vd Oscar Werner.

– Vi har byggt ett framgångsrikt företag genom fokus på kvalitet och kundnöjdhet. Tillsammans med Sinch kan vi fortsätta vår tillväxtresa och lansera nästa generations meddelandetjänster, röst och video. Våra största möjligheter ligger fortfarande framför oss, säger Anthony Pain, vd och styrelseordförande på TWW om affären som beräknas vara slutförd under andra halvan av oktober.

Läs också: Svenska molnbolaget satsar vidare – köper fransk kollega för 200 miljoner