Förra året åkte Google på böter på 4,34 miljarder euro av EU-kommissionen – för att ha missbrukat sin dominerande ställning på smartphone-marknaden med sitt Android-operativsystem.

Enligt EU:s konkurrensmyndigheter har Google gett sig själva fördelar på ett regelvidrigt sätt genom att förinstallera Chrome-webbläsaren och Google sök på Android-telefoner.

Google tar dock strid om det här.

Nu tillåter EU:s näst högsta domstol att de Androidbaserade mobiltelefontillverkarna Gigaset och HMD Global medverkar i rättsprocessen till stöd för Google. Det uppger domstolen i ett dokument som publicerades på torsdagen, skriver nyhetsbyrån Reuters.

HMD Global är det företag som säljer och marknadsför Nokia-telefonerna.

Även tekniklobbyinggruppen Application Developers Alliance, webbrowserutvecklaren Opera Software och Computer och Communications Industry Association, där Google är medlem, tillåts att medverka i rättsprocessen, enligt dokumentet.

Organisationer som stöder kommissionen och som tillåts medverka är European Consumer Organisation, lobbyinggruppen Fairsearch, tjeckiska sökmotorn Seznam och franska Qwant samt två tyska publicistverksamheter VDZ och BDZV.

Läs mer: Alla mot jättarna – här är processerna mot Google, Facebook, Amazon och Apple