Det är nyhetskanalen CNBC som i en artikel uppmärksammar att flera techföretag börjat använda sig av ”tysta möten” som i korthet går ut på att varje möte inleds med att deltagarna sitter tysta och läser ett dokument i stället för att den som håller i mötet gör en presentation.

– För många, många år sedan tog vi bort Powerpoint-presentationer från Amazon, sa Jeff Bezos under en ledarskapskonferens 2018. Det är förmodligen det smartaste vi har gjort.

För att ersätta Powerpoint-presentationerna skapade Bezos ett nytt sätt hålla möten, där varje möte inleds med att varje deltagare läser ett berättelse-strukturerat pm under de första 30 minuterna av mötet. Det här ska sedan fungera som underlag för diskussion under mötet.

Men Jeff Bezos är inte ensam om att förespråka ”tysta möten”, skriver CNBC. Även Twitter och Squares vd Jack Dorsey använder en liknande metod. De möten han håller börjar med tio minuters tyst läsning i Google-dokument.

”De flesta av mina möten är nu Google Doc-baserade, och inleds med 10 minuters läsning och kommentarer direkt i ett dokument”, har Dorsey skrivit i ett meddelande på Twitter.

Läs mer: E-handelskungen Jeff Bezos – ständigt rubrikernas man