Detta enligt arbetslivspanelen Manpower Work Life. Det här är betydligt högre än rikssnittet – där bara en tredjedel av svenskar i yrkesverksam ålder har en dröm om att bli chef.

– Att många unga vill bli chefer pekar på en vilja att ta större ansvar och påverka arbetsplatsen. Ta tillvara på den drivkraften, till exempel genom att fånga upp goda idéer som utvecklar verksamheten. Det ökar de unga medarbetarnas engagemang och stärker innovationsförmågan, säger Per Johansson, vd på Experis i Sverige, som är en del av Manpower Group.

Vad är det då med chefsjobbet som lockar unga? Ja, det är inte pengar som man kanske skulle kunna tro. I stället är det just möjligheten att få att få leda och utveckla andra, att fatta beslut och påverka. Dessutom är det många som uppfattar det som en väg till personlig utveckling.

Högre lön inte viktigast

Chefsjobb innebär i regel högre lön, men detta minskar som drivande kraft. I årets panel är det bara 26 procent som ser högre lön som en av de största fördelarna med ett chefsjobb. 2017 var det 47 procent som såg det som en av de största fördelarna.

– Det är tydligt att vi inte drivs av prestige eller pengar, utan möjligheten att utveckla oss själva och andra. Det är goda nyheter, för viljan att ständigt utvecklas och lära sig nytt är individens nyckel till att fortsätta vara anställningsbar och företagets nyckel till att vara utvecklingsbar, säger Per Johansson.

Totalt sett är det 36 procent av svenskarna i yrkesverksam ålder som drömmer att bli chef. Av personer upp till 29 år är det 52 procent som gör det. I undersökningen konstateras också att chefsdrömmarna fortsätter avta med åldern. Bland de som är 45 år är det bara 20 procent som vill bli chefer.

Bland det som inte lockar med chefsjobbet är det framför allt tanken på ”att behöva ta obekväma beslut som strider mot den egna övertygelsen” som utmärker sig. Unga oroar sig främst för höga stressnivåer.

– Det är tydligt att unga oroar sig för ett stressat arbetsliv. Arbetsgivare som tar sitt ansvar för att motverka stress kommer ha mycket enklare att behålla unga talanger på jobbet, säger Per Johansson.

Manpower Work Life är enligt egen uppgift landets största arbetslivspanel och den senaste undersökningen genomfördes i juni. 1 804 personer har svarat på frågorna.

Läs mer: 22 tuffa frågor på anställningsintervjun – och hur du svarar på dem