I helgen var det dags igen för det som varit ett av branschens stora gissel under många år, de så kallade smash and grab-inbrotten. Den här gången var det Dustins jättelager i Rosersberg som drabbades.

Klockan 7.08 på söndag inkom larmet efter att Dustins vaktbolag upptäckt att gärningsmännen kört in på lagret med en hjullastare och lyckats tillskansa sig ett flertal produkter.

– Okända gärningsmän har använt sig av ett arbetsfordon för att ta sig in i den här byggnaden. Enligt det som kommit fram i det initiala utredningsarbetet kan gärningspersonerna ha lämnat platsen i ett eller flera fordon. Där har vi spärrat av med anledning av grov stöld, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisen i region Öst till Expressen.

Vilka sorts prylar förövarna har fått med sig vill man inte kommentera. Och på Dustin är man så klart bedrövade efter tillslaget.

– Man blir så klart förbannad. Tack vare kollegor som var på plats under gårdagen så kommer vi kunna jobba som vanligt idag, så kunderna kommer inte påverkas och det känns viktigast just nu, säger Dustins kommunikationschef Eva Ernfors.

Läs också: Våg av smash and grab-kupper mot it-kedjorna – nu inleder polisen stor insats