Säkerhetsområdet är fortsatt stekhett, och det gäller inom de flesta branscher. Nu väljer Volvo Group Venture Capital att investera i det Tel Aviv-baserade säkerhetsföretaget Upstream Security, som nischat in sig på cybersäkerhet för uppkopplade fordon. Investeringen är ett direkt resultat av Volvokoncernens partnerskap med Drive, som är ett innovationscenter som fokuserar på startupbolag i den israeliska mobilitetssektorn.

– Vår målsättning är att skydda varje uppkopplat fordon och varje smart mobilitetstjänst som finns där ute. Den här investeringen ligger perfekt i tiden för att möta den växande efterfrågan på vår datadrivna, molnbaserade plattform som ger våra kunder den grund som krävs för att utföra den här mycket viktiga uppgiften, säger Yoav Levy, medgrundare av och vd för Upstream Security.

Ska skydda uppkopplade fordon

Från Volvohåll konstateras att investeringen ska stödja utvecklingen av system som ska skydda uppkopplade fordon, inte minst när allt mer blir datadrivet. Hur mycket Volvo investerar framgår inte, men enligt Upstream Security är det totalt 30 miljoner dollar som tas in i den här finansieringsrundan. Men Volvo Group är inte ensamt bolag att investera. Även Renault, Hyundai och Nationwide finns med.

– Upstream Security har ett bra erbjudande och förmåga att stötta oss med cybersäkerhetslösningar som uppfyller framtida krav, säger Anna Westerberg, tillförordnad vd på Volvo Group Venture Capital och som även har titeln senior vice president på Volvo Group Connected Solutions.

Läs också: Fyra konsultjättar ska göra det digitala jobbet på Volvo Cars