Konsultbolagen Castra, Great IT och Arkatay har fått ramavtal med Øresundsbro Konsortiet, bolaget bakom Öresundsbron som arbetar för att skapa en effektiv förbindelse mellan Danmark och Sverige. Avtalet gäller konsulttjänster inom it-projektledning och ny teknik och sträcker sig över två år med möjlighet till förlängning i ytterligare två år.

Castra har blivit rangordnade som nummer ett av de tre konsultbolagen, vilket innebär att man kommer att få möjlighet att leverera på alla avrop innan de andra leverantörerna. Enligt Castra ligger gränsvärdet för avtalets maximala utnyttjande runt 65 miljoner kronor.

Hög it-kompetens är prioriterad 

– Den 16 kilometer långa förbindelsen fyller 20 år nästa år, men vi befinner oss i ständig utveckling och hög kompetens inom it-projektledning är prioriterat. Vi ser fram emot samarbetet med Castra Group, säger Christofer af Ekenstam, it-chef vid Øresundsbro Konsortiet.

– Vi är mycket stolta över att ha vi fått högst poäng i utvärdering och därmed tagit första platsen i avtalet. Det är extra roligt med tanke på att upphandlingen utvärderades med tonvikt på kvalitetskriterier som till exempel process för att säkra en låg personalomsättning, metod för att säkra kompetensöverföring, kvalitetssäkring av uppdrag, Resurser som tillhandahålls, ledning som en integrerad del av uppdraget samt kompetens inom ny teknik, säger Sebastian Fagerholm, ansvarig för offentlig sektor på Castra och konstaterar vidare.

– Öresundsbrokonsortiet kommer att vara en strategiskt viktig kund i region syd och de expansionsplaner vi har för regionen.

Läs också: Nu fimpar konsultbolaget sitt namn – här är det nya