HRM Software ska leverera hr- och lönesystem till Uppsala kommun, med cirka 14 000 anställda. Och det är ett rejält avtal som tecknats med Växjöbolaget. Avtalet sträcker sig upp till 16 år och värderas till cirka 180 miljoner kronor. Det är dock indelat i fyraårsperioder, där den första perioden är värderad till 47 miljoner kronor. När systemet är fullt utbyggt kommer det enligt HRM Software att hantera cirka 17 000 lönespecifikationer månatligen.

För HRM Software innebär det också att bolaget kommer att nyanställa mellan åtta och tio personer, dels till huvudkontoret i Växjö men även till Stockholm.

Uppsalas upphandling av ett nytt hr- och lönesystem till kommunen har pågått sedan sommaren 2018. Att valet blev HRM Software förklaras med att man sökte en partner som kan ta ett helhetsåtagande för lösningen i kombination med att utveckla processer och synsätt inom hr- och löneområdet.

"Enormt stolta och glada"

– Vi är självklart enormt stolta och glada över att Uppsala kommun valt HRM Software som långsiktig partner för att utveckla kommunens processtöd inom hr och lön, bland annat kommer vi att driva utveckling inom områden som schema/bemanning och hr-stöd, säger HRM Softwares vd Christian Myhrberg och konstaterar vidare:

– Likt många andra större företag och organisationer ställs Uppsala kommun hela tiden inför nya utmaningar och behöver moderna och flexibla lösningar som snabbt kan anpassas till ändrade förutsättningar och som via smarta självbetjäningslösningar är smidiga för kommunens medarbetare att använda.

Läs också: Priset på it-konsulter bara ökar och ökar – ”inte skett sedan dotcom-bubblan”