Microsoft har nu i veckan presenterat en rad nya internet of things-verktyg och funktioner för att göra det enklare för kunder att bygga uppkopplade enheter och köra dem på it-jättens molnplattform. Det skriver nyhetssajten Geekwire.

Det underliggande temat för de här nya funktionerna är att göra IOT, en futuristisk men utmanande teknik, mer tillgänglig. IoT har närmat sig en punkt där fler breddanvändare börjar intressera sig för tekniken, uppgav Microsofts chef för Azure IoT Sam George under en pressträff, skriver Geekwire.

– Ni har sett hur en mängd innovatörer och ”early adopters” har plockat upp IoT. Vad vi ser nu är att många av de tidiga ”majoritetskunderna” dyker upp. Och diskussionerna vi har med de tidiga majoritetskunderna är väldigt annorlunda mot de vi hade med innovatörerna.

För Microsofts del handlar det nu om att förenkla och öka tillgängligheten för den här tekniken, fortsatte han.

I en bloggpost skriver Sam George om de nya funktionerna som innefattar bland annat 11 branschspecifika applikationsmallar för att hjälpa företag inom områden som detaljhandel, hälso- och sjukvård, offentlig sektor och energi att bygga IoT-enheter och applikationer.

Dessutom: Azure Sphere – det Linuxbaserade operativsystemet för IoT-appar, ett nytt partnerskap med AccuWeather för att förse Azure Maps med väderdata. Därtill får Microsofts analysverktyg för IoT Azure Time Series flera nya funktioner, bland annat nya sätt att lagra och få tillgång till data.

Läs mer:
Här är de smarta saker Ericsson ska fylla 5g-näten med
Explosionsartad ökning av attacker mot uppkopplade prylar