Tidigare i veckan läckte det ut uppgifter om att Google lagt bud på wearable-tillverkaren Fitbit.

Nu bekräftar Fitbit i ett pressmeddelande att de kommer att förvärvas av Google. Affären är värd runt 2,1 miljarder dollar, motsvarande drygt 20 miljarder kronor.

Fitbit är känt för sina armband som mäter fitnessdata, och det här området fyller en lucka i Googles annars ganska omfattande produktportfölj.

Fitbits vd James Park säger i ett pressmeddelande att företagets vision är ”att göra alla i världen mer hälsosamma” och att Google är en idealisk partner för att lyckas med detta.

– Med Googles resurser och globala plattform så kan Fitbit öka takten i innovationen inom wearables, vi kan skala upp fortare och göra hälsa ännu mer tillgänglig för alla.

Googles hårdvaruchef Rick Osterloh säger att Fitbit är en pionjär i branschen och att de har skapat ”förträffliga produkter, upplevelser och en livlig användarskara”.

– Vi ser framemot att arbeta tillsammans med den enorma kompetens som finns på Fitbit, och föra samman den bästa hårdvaran, mjukvaran och artificiell intelligens, för att bygga wearables för att hjälpa ännu fler människor runt om i världen.

Fitbit kommer även i fortsättningen att vara ”plattformsagnostiker”och stödja både Android och IOS, uppger företaget i pressmeddelandet.

Affären väntas stänga under nästa år, men kräver godkännande från Fitbits aktieägare och konkurrensmyndigheter.

Läs mer: Fitbit Versa Lite: Ännu billigare med få kompromisser