Förra veckan vann Microsoft överraskande försvarsdepartementet Pentagons omtalade molnaffär Jedi värd motsvarande 95 miljarder kronor. Eftersnacket har i mångt och mycket handlat om hur mycket president Donald Trumps invändningar mot favorittippade Amazon Web Services bud inverkade på affären. Donald Trump har vid flera tillfällen attackerat Amazons vd Jeff Bezos, som förutom att han driver Amazon också äger Washington Post.

Nu ger Microsofts vd Satya Nadella en intervju med nyhetssajten Geekwire om den här affären och han förnekar åtminstone inte att Microsofts strategi ”att hålla sig utanför politiken” kan ha varit en faktor spelat in.

"Det här är bara början"

– Vi firar inte att vi vunnit kontrakt, säger Satya Nadella i intervjun. Vi vill hålla oss fokuserade på, i det här fallet försvarsdepartementet, på deras uppdrag och hur vi stödjer det. Det känns bra att vi svarat upp mot deras förfrågan. Men det här är bara början, och nu är vi väldigt, väldigt fokuserade på att möta deras behov.

Därefter frågar Geekwires reporter om Nadella tror att politik, och president Trumps uttalade invändningar mot Amazon, på något sätt spelade in i att Microsoft vann affären.

– För mig går det tillbaka till att Microsoft håller sig utanför politiken och förblir fokuserade på de behov som kunderna har.

Satya Nadella säger vidare i intervjun att Microsoft ”har en del kärnfunktioner som skiljer ut sig” och att de har byggt molnet som ”en distribuerad datoriseringsfabrik och haft det hybrida som en kärna i designen”.

– Allt det här är saker som jag tror stod ut i slutet av matchen. Att vara fokuserade på kundbehoven, vår innovation och vår differentiering.

Läs mer:
Pentagons megaupphandling bromsad – på order av Vita Huset
"Två affärer som får molnet att skaka till”