Drift- och molntjänstebolaget Cloudpro hakar på förvärvsvågen och gör en Karlstadskonsolidering. Detta genom att köpa X-Border, som också har sitt säte i Karlstad med elva anställda. För Cloudpro, med 25 anställda, innebär det en rejäl utökning av verksamheten.

– X-Border kompletterar Cloudpros nuvarande erbjudande inom effektiva och moderna it-infrastrukturlösningar väl. Förutom en generell förstärkning av marknadspositionen och erbjudandet ser vi med glädje fram emot att välkomna nya kompetenta kollegor. Vi ska fortsätta vårda de fina relationer som X-Border har med sina kunder idag och tillsammans skapa en it-drift och support som säkrar kundernas framtida affärer, säger Lennart Ivars, tillförordnad vd på Cloudpro.

– Vi är mycket glada för och trygga i att få Cloudpro som ny ägare. Det är en stark aktör och ett erkänt duktigt spjutspetsbolag i Karlstad. Vi har mycket bra förutsättningar att utvecklas vidare tillsammans inom vårt gemensamma kompetensområde, säger Anders Bergenheim, styrelseordförande i X-Border.

Cloudpro är en del av entreprenörsplattformen Combined Excellence, som också är den aktör som ligger bakom förvärvet, och som nu alltså stärker sin ställning betänkligt i Värmland.

– Combined Excellence är en koncern med fokus på aktivt ägande av expertbolag med verksamhet inom digitalisering. X-Border blir ett välkommet tillskott i Cloudpro och vårt digitala ekosystem när vi bygger vidare för att, via våra expertbolag, erbjuda våra kunder det yttersta inom digitalisering. Vi stärker även vår position som största it-koncern i Värmland med säte här samt tar ett steg vidare mot målet en miljard, säger Rikard Boström, som är segmentsansvarig på Combined Excellence.