Med alla nya smarta samarbetsverktyg, videokonferenssystem och coworking-ytor som breder ut sig i städerna – så vem behöver egentligen ett kontor? Ett av de mest omskrivna svenska startupbolagen, Mapillary, anser sig i alla fall inte behöva det.

Det här företaget, som utvecklar en bildinsamlingstjänst som de bygger AI-lösningar på, har runt 60 anställda, men redan då de startade upp för sex år sedan var tanken att de inte skulle ha några kontor.

Sandra Uddbäck, som är ansvarig för datainsamlandet på företaget, berättar att det i första hand handlar om att det är svårt att hitta personer som kan jobba inom det här nischade området på ett och samma ställe.

– Den största anledningen till att vi är distribuerade är svårigheterna att hitta kompetent personal på ett ställe. Det är svårt att hitta världens bästa personer inom bildanalys på ett ställe och då bestämde sig grundarna för att bolaget skulle vara distribuerat. Nu sitter de anställda i Österrike, Italien, Sverige och på andra ställen.

En av grundarna är den välkände entreprenören Jan Erik Solem som också startade upp bildigenkänningstjänsten Polar Rose som senare såldes till Apple.

Väljer olika lösningar

Sandra Uddbäck berättar att en del av deras anställda sitter hemma och arbetar, en del väljer coworking-ytor. Just coworking har exploderat de senaste åren. Enligt en artikel i Fastighetsvärlden har till exempel de största aktörerna inom det här området femfaldigat sin yta i Stockholm på sju år.

Men det finns en annan trend som är en förutsättning för att man ska kunna arbeta kontorslöst och det är alla de collaborationverktyg som kommit ut på marknaden de senaste åren. De största it-bolagen som Microsoft, Google, Facebook och Cisco konkurrerar med marknadsledaren Slack genom att hela tiden förbättra sina funktioner för chattar, videosamtal, och för att användarna ska kunna jobba med tredjepartsprogram i de här plattformarna.

Sandra Uddbäck
Sandra Uddbäck.

– Det här ställer naturligtvis höga krav på verktygen. De ska fungera så att det känns som man bara kan luta sig över skrivbordet och prata med någon. Som till exempel i Google Meet, då man bara trycker på en knapp och så är man inne i konversationen. Men vi använder olika videochattar, även Zoom.

– Jag pratar inte med mitt team varje dag utan två gånger i veckan. Resten av kommunikationen sker i chattrum.

Det här sättet att organisera sig ställer också hårda krav på rekryteringarna, fortsätter Sandra Uddbäck. Det passar inte alla att arbeta utan att ha kolleger i närheten eller utan de ramar det ofta medför att jobba rent fysiskt ihop i en grupp.

– När vi anställer måste vi kunna lita på att de grejar det här, sedan sätter vi målramverk om vad gruppen ska uppnå och vad individen ska uppnå, men inom den ramen är de väldigt fria.

Krav på omfattande dokumentation

För att få det kontorslösa företaget att flyta så smidigt som möjligt krävs även omfattande dokumentation.

– Man måste kommunicera väldigt mycket, dokumentera mycket, och kompensera för att vi sitter i olika tidszoner.

– Det går inte att förvänta sig att alla jobbar just nu. Det ställer väldigt stora krav på dokumentation så att verksamheten inte står stilla. Det blir mycket skrivande.

Men även om Sandra Uddbäck är väldigt nöjd med det här sättet att arbeta så tillägger hon att visst umgänge med kollegorna måste till.

– Det är ju inte oviktigt att ses, så två gånger om året har vi gemensamma träffar för de anställda. Då ses vi någonstans i världen, så vi får träffa varandra.

Läs mer:
Se hit utvecklare! Så här undviker du fällorna när du skriver jobbansökan
Vad tjänar Googleanställda i USA? Här är företagen med de högsta lönerna