Det är Wall Street Journal som skriver om det som kan bli branschens nästa stora fusion mellan två bolag som tidningen beskriver som två dalande teknikstjärnor.

Wall Street Journal hänvisar till källor med insyn i processen. Enligt dessa ska Xerox styrelse ha diskuterat saken under gårdagen och man räknar med att prislappen kommer landa runt 27 miljarder dollar, vilket är 260 miljarder kronor.

Det har onekligen hänt en hel del på pc- och printjätten HP på sista tiden. För en månad meddelades att en stor nedskärning är på gång, där så mycket som 9 000 tjänster kan komma att dras in. Dessutom meddelade Dion Weisler i augusti att han avgår som vd efter ungefär fyra år, och han har nu ersatts av den tidigare printchefen Enrique Lores.

I Wall Street Journals artikel konstaterar man att det är långt ifrån garanterat att det blir någon affär. Det faktum att HP är ett tre gånger större bolag än Xerox innebär att det skulle bli en massiv investering för mer än hundraåriga klassikern Xerox. Men att Xerox precis sålt av ägande i Fujifilm och har 2,3 miljarder dollar på ingång därifrån ses som en indikation som talar för en affär.