I början av året tecknade Sollentuna kommun ett tre plus treårigt avtal om server- och applikationsdrift med Candidator DGC. Nu presenteras ett nytt avtal där leveransen utökas med arbetsplatstjänster.

Numera har dock leverantören i fråga bytt namn till Iver, och kan alltså glädja sig åt att man vann Sollentuna kommuns upphandling. Det nya arbetsplatstjänsteavtalet är också treårigt, med möjlighet till förlängning två plus två år. Avtalsvärdet för de tre inledande åren beräknas till cirka 31 miljoner kronor.

Leveransen innefattar virtuella arbetsytor, enhetshantering, applikationshantering samt livscykelshantering av hårdvara. Införandeprojektet påbörjas omgående och driftsättning sker successivt med start vid årsskiftet.

Säkerställer kvalitet för alla parter

– Vi har i vårt upphandlingsarbete haft stort fokus på att skapa en tydlighet i vad som ska levereras, i syfte att få en väl fungerande avtalsgrund för samverkan. Genom förhandlat förfarande, som kan ses som en serie ömsesidiga förtydliganden, kan vi säkerställa kvalitet för alla parter. I dialogen under upphandlingen visade alla leverantörer en god förståelse för våra behov och med Ivers standardtjänster fick vi den mest kostnadseffektiva leveransen till kommunens verksamheter. Vi ser fram emot att samarbeta med Iver även inom arbetsplatstjänster, säger Michael Jansson, it-chef på Sollentuna kommun.

– Vi är stolta och glada över att vi vinner ytterligare en upphandling inom offentlig sektor och att vi därmed också utökar vår leverans till Sollentuna kommun. Affären visar att våra moderna arbetsplatstjänster, som har stort fokus på användarupplevelsen, är attraktiva. Vi har, sedan vi vann avtalet avseende leverans av server- och applikationsdrift i våras lärt känna Sollentuna kommuns organisation och behov. Genom nära relationer får vi förståelse för våra kunders verksamhet och kan genom våra lösningar hjälpa kunden att nå sin fulla potential, säger Johan Åkerlund, regionchef på Iver.

Läs också: Här ska en ny startup-värld växa fram – backad av molnjätten