Fastighets-it har blivit en viktig nisch för Visolit, en nisch där kraven ofta blir allt mer specifika inom exempelvis säkerhet och övervakning av byggnaderna, något som också kräver rätt it-upplägg.

Visolits nästa uppdrag blir att hjälpa det Uppsala kommun-ägda bolaget Skolfastigheter att uppnå kommunens mål att vara i framkant med miljö- och klimatomställningen. Detta genom att ta ansvar för både it-driften och it-miljön. Avtalet är på fyra år med möjlighet till årlig förlängning under ytterligare fyra år och avtalssumman uppgår till totalt cirka 9 miljoner kronor under de första fyra åren.

– Vår målsättning är att bygga och förvalta skolfastigheter som på bästa sätt bidrar till barn och ungas utveckling och välbefinnande. För att till fullo kunna fokusera på detta krävs ett gott it-stöd och en partner som vi kan lita på helt och hållet. Det tycker vi att vi har funnit med Visolit, säger Helena Karlsson, administrativ chef på Uppsala kommun Skolfastigheter.

– Vi inriktar oss på att skapa vad vi kallar besvärsfrihet för kunderna. De ska kunna fokusera till hundra procent på sin kärnverksamhet, medan vi ansvarar för de viktiga infrastrukturfrågorna inom it. Det är klokt av Uppsala kommun Skolfastigheter att planera för framtiden och den kommande digitaliseringen av flera områden, säger Visolits koncernchef Terje Mjøs.

Läs också: Visolit tar största svenska skalpen hittills