Det blev bara ett knappt år som vd på Iver för den tidigare Avanadechefen Åsa Arvidsson. Nu lämnar hon sitt uppdrag och ersätts av ett annat bekant namn i branschen. Iver uppger att man gemensamt med Åsa Arvidsson bestämt att man ska gå skilda vägar, och hon lämnar nu sin roll omgående.

Det blir istället det numera CGI-slukade Acandos vd Carl-Magnus Månsson som blir vd och koncernchef för Iver. Han tillträder rollen omgående och lämnar därmed även sin roll som ledamot i Ivers styrelse.

– Jag ser verkligen fram emot arbetet på Iver. Jag är övertygad om att vi genom att varje dag fortsätta anstränga oss för att förstå varje kunds unika behov och utnyttja teknologins accelererande möjligheter kommer kunna ge ännu fler kunder möjligheten att nå sin fulla potential, säger Carl-Magnus Månsson och fortsätter:

Har bara börjat sin resa

– Jag är också övertygad om att Iver, med sina mycket kompetenta medarbetare, kundfokus och högteknologiska tjänster, bara har börjat sin resa. Genom att fortsätta att applicera nya teknologier och öka vår förmåga att tillsammans med våra kunder definiera och genomföra transformativa digitala förändringar kommer vi ytterligare förbättra kundernas effektivitet, produktivitet och hållbarhet.

Iver förklarar vd-bytet med att man ”efter ett år av kraftig tillväxt, både organiskt och via förvärv, har Iver kommit till en punkt då man är redo att höja ambitionsnivån ytterligare och accelerera tempot” och att nästa del av utvecklingen ställer nya krav på vd-rollen, och i den kravprofilen passar Carl-Magnus Månssons tidigare roller och erfarenhet bra.

– Carl-Magnus kommer, i sin roll som vd, att bidra med viktig erfarenhet och starkt personligt ledarskap nu när Iver ska ta nästa steg på sin tillväxtresa. Med denna förändring vill vi både utveckla bolagets strategi och accelerera tempot i genomförandet. Iver ska fortsätta växa, både organiskt och via förvärv, samt stärka kunderbjudandet ytterligare inom våra strategiska affärsområden högsäkerhet, infrastruktur, arbetsplats och applikationstjänster, säger styrelseordförande Magdalena Persson om bytet och tackar den avgående vd:n på följande sätt:

– Jag vill å styrelsens vägnar tacka Åsa Arvidsson för hennes insatser och engagemang under 2019, inte minst med att samla verksamheten under det gemensamma varumärket Iver.

Läs också: 
Avanade-vd:n ska göra EQT:s nya driftjätte nordisk
Den ivriga jakten är över – här är Candidator DGC:s nya namn