Centido, Conevo, Consid, Forefront, Knowit, Nox, Ework, Tingent, Frontit, HiQ, B3, Xlent, Asociety och ITC. Det är de 14 bolag som valts ut i Länsförsäkringars nya ramavtal för resurskonsulter inom it. Lucas Uhlén på Länsförsäkringars inköp säger dock att det är en dynamisk lista som kan ändras.

– Upphandlingens mål var att skapa en dynamisk kvalitativ leverantörsbas tillsammans med en ny effektivare process för att möta dagens snabba marknad, säger han om försäkringsbolagets initiativ.

Tingent är ett nytt tillskott bland Länsförsäkringars konsulter. Nu har man tecknat ett avtal som gäller samtliga roller inom it och sträcker sig fram till 2022 med en option på två års förlängning. Tingent är ett tämligen nytt bolag, som under sina fyra år har jobbat nära bolag som Spotify, Klarna, Tobii, och Mojang.

Kvitto på att vi gör mycket rätt

– Vi är såklart väldigt glada över ramavtalet och att få möjligheten att inleda ett samarbete med Länsförsäkringar. För oss är det ett kvitto på att vi gör mycket rätt och har nått en ytterligare nivå i vår utveckling som bolag när vi får förtroende från en av de riktigt stora kunderna, säger Tingents vd Mattias Blohm och konstaterar vidare:

– Utvecklingen av digitala tjänster och produkter är väldigt stor inom försäkringsbranschen. Detta medför att vi genom avtalet med Länsförsäkringar kommer kunna erbjuda våra partners och konsulter många intressanta uppdrag framöver.

För andra bolag handlar det om ett fortsatt förtroende. Forefront har arbetat med Länsförsäkringar sedan 2012 och haft ramavtal sedan 2015, och förlänger nu med ytterligare tre plus två år. Forefronts leveranser kommer att vara inom områdena arkitektur, ledning & styrning, utveckling och infrastruktur.

– Förlängningen är en bekräftelse på att det goda samarbete, och de många leveranser som gjorts under åren, uppskattas av våra beställare. Vi är väldigt glada över att möjligheten att fortsätta som en av Länsförsäkringars prioriterade samarbetspartners i många år till, säger Samson Wajntraub, kundansvarig på Forefront Consulting.

Läs också: Plötsligt vd-byte på Iver – Acando-Månsson tar över