Skatteverket har gjort en upphandling av en aktör som kan sköta myndighetens plattformstjänster. Och det blev R2M, som var den enda aktör som lämnade anbud, som får förnyat förtroende.

Det nya avtalet sträcker sig från januari 2020 till december 2023, med option på ytterligare ett år och gäller förvaltning, vidareutveckling och kompetenssäkring av plattformstjänster för Oracle Fusion Middleware och Oracle Tuxedo. R2M ska även bistå med arkitekt- och expertkompetens till Skatteverkets utvecklingsprojekt, med målet att säkra en modern och standardiserad plattform.

– Ända sedan grundandet av bolaget i slutet av 90-talet har vi hjälpt Skatteverket inom en rad olika områden, bland annat genom att bygga säkerhetslösningar och stora delar av plattformen som används för utveckling av webbaserade system. Det gör att vi har en unik produktkompetens inom de systemen, säger Magnus Kling, vd på R2M.

Precis som tidigare kommer ett R2M-team att sitta på plats hos Skatteverket och jobba tillsammans med Skatteverkets experter.

– Våra konsulter i teamet är glada att få fortsätta sitt uppdrag i en arbetsgrupp som fungerar väldigt bra. Själv tycker jag att det är väldigt roligt att år efter år få förnyat förtroende från Skatteverket. Det visar att de har ett stort förtroende för vår expertkompetens. Nu ser vi fram emot att fortsätta bidra till Skatteverkets utveckling av samhällsnyttiga tjänster för landets invånare, säger Magnus Kling.

Läs också: Svidande kritik mot myndigheternas it-system – de är gamla, dyra och osäkra