Mellan juli och nu i november har antalet dagliga aktiva användare ökat med 54 procent för Microsoft Teams, från 13 miljoner till 20 miljoner.

Ärkerivalen Slack har under året rapporterat 10 miljoner dagliga aktiva användare i slutet av januari och 12 miljoner i oktober vilket innebär att avståndet mellan de två ökar, rapporterar CNBC.

Teamsappen ingår som en del av vissa Office365-paket och det finns också en gratisversion. Bland Teamsanvändare finns företag som General Electric, SAP, L’Oreal och Telefonica.

Läs mer: Dags att börja med Slack? Här är 7 tips från proffsen

I samband med de nya siffrorna säger Jared Spataro som är chef på Microsofts Office- och Windowsenhet att en del också bytt från Slack till Teams.

Samtidigt har Slack kritiserat sättet som Microsoft räknar sina aktiva användare på och pekat på att Teams även används till röstsamtal exempelvis.

Dessutom hävdar Slack att deras användare är betydligt mer engagerade. I ett mejl till CNBC skriver en talesperson för företaget att man ”fortsätter att se ett oöverträffat engagemang” på sin plattform där användarna interagerar med plattformen över fem miljarder gånger per vecka, inklusive över en miljard interaktioner på mobilen.

Läs också:
Startups älskar fortfarande Slack – men Microsoft verkar äga storföretagen
Har du koll på allt som ingår i Office 365 – och hur väljer du bort det du inte vill ha?