Detectify grundades 2013 av en grupp svenska etiska hackare som gått ihop för att ”erbjuda alla företag en högre it-säkerhet” – de är själva noggranna med att det handlar om just ”etiska hackare”.

Det här sker genom nätverket Detectify Crowdsource, som består av handplockade hackare som personligen blir inbjudna till programmet och som sedan kan skicka in sårbarheter till Detectifys plattform. När de här sårbarheterna godkänts och byggts in i plattformen kan de genom automatisering användas för att hitta sårbarheter hos företagets kunder.

Detectify uppger i ett pressmeddelande att 110 000 sårbarheter har identifierats i deras kunders applikationer under de senaste 18 månaderna.

”De etiska hackarna får betalt varje gång något av deras modulbidrag identifierar en sårbarhet i en kunds webbapplikation”, uppger företaget.

Spotify och King finns bland kunderna

Detectify har uppmärksammats internationellt, bland annat av tekniksajten Techcrunch. I företagets kundlista finns svenskgrundade teknikbolag som Spotify och King, men de uppger att de under senaste året har breddat sin kundbas också i USA. Det uppmärksammade collaboration-företaget Trello finns också bland kunderna.

Nu meddelar Detectify alltså att de tar in 21,5 miljoner euro, motsvarande nästan 230 miljoner kronor, i riskkapital, efter en finansieringsrunda som leds av Balderton Capital och som också stöds av befintliga investerare Paua Ventures, Inventure och Insight Partners.

Vd för Detectify Rickard Carlsson säger i en kommentar:

– Vi är oerhört glada att lägga till Balderton Capital till gruppen av våra supportrar. De första samtalen med dem ägde rum för fem år sedan och vi ser fram emot att äntligen samarbeta med dem. Balderton är en bra match för oss eftersom vi delar deras syn på att etik är en viktig del i en framgångsrik affärsverksamhet.

Kapitalet som Detectify tar in ska användas ”för att fortsätta anställa talanger i världsklass och för att ytterligare påskynda tillväxten och leverera på Detectifys löfte om ett säkrare internet för alla”.

Läs mer:
Allvarliga säkerhetshål upptäckta i VNC-verktyg
Gigantisk it-attack mot varuhus – känslig information på drift