Veolia Nordic levererar olika former av miljötjänster inom energi, vatten och återvinning till företag och är en del av Veolia Environnement som har cirka 171 000 anställda över hela världen.

Nu ska den nordiska verksamheten migrera sin servermiljö till AWS, och har därför tecknat ett treårsavtal med Iver. Systemintegratören kommer att vara teknisk partner och rådgivare samt leverera övervakning och incidenthantering till Veolia Nordic.

– Vi är väldigt glada att kunna fortsätta vårt framgångsrika samarbete med Iver även efter att vi migrerat vår servermiljö till AWS. Valet föll på Iver då de kunde uppvisa stark teknisk kompetens med AWS-certifierade resurser, ett stort engagemang, konkurrensmässiga priser och god kännedom av vår miljö, säger Jenny Regnér, cio på Veolia Nordic.

– Avtalet med Veolia ligger helt i linje med vår cloud agnostic-strategi som innebär att vi hjälper kunden att nå sin fulla potential, oavsett vilken teknisk plattform tjänsterna levereras på. Vi erbjuder ett brett utbud av infrastruktur- och drifttjänster, både i egna datacenter och i publika moln, alltid nära kunden, säger Johan Åkerlund, regionchef på Iver.

Läs också: Microsoft anpassar sitt moln för att klara GDPR