Borås Energi och Miljö, som arbetar med förnybar energi och återvinning, har valt att införa Infor Cloudsuite EAM. Affärssystemet, som installeras och hanteras av Infors partner Prevas, ska stödja en helt ny anläggning för avloppsvatten, kraft, värme och biogas i Sobacken, söder om Borås.

– Varje bransch som investerar mycket i utrustning riskerar driftstopp och därmed förluster om anläggningstillgångarna inte förvaltas korrekt. Innovation och effektivitet står i centrum av Borås Energis verksamhet. När det gäller dess anläggningstillgångar främjar Infor CloudSuite EAM både produktiviteten och livscykelhanteringen för att optimera alla aspekter av utrustningens prestanda, säger Johan Made, Infors chef för norra Europa.

Valdes ut bland fyra leverantörer

Borås Energi och Miljö uppger att man krävde en lösning som inte bara kunde hantera processövervakning, utan också förebyggande underhåll. Detta eftersom ett driftstopp inte får ske i ett kombinerat kraft- och värmeverk som förser invånarna med fjärrvärme och rening av avloppsvatten. Infor och Prevas valdes ut bland fyra leverantörer, baserat på att plattformen var klassens bästa och dessutom mycket användarvänlig.

– Våra presentationer av Infor Cloudsuite EAM hjälpte Borås Energi och Miljö att se den imponerande mobiliteten och användarvänligheten. Teamet gillade särskilt att alla gränssnitt är fullt anpassningsbara utifrån olika roller eller individer som använder lösningen, säger David Bäckström, försäljningschef för EAM på Prevas.

– Vårt beslut att använda Infor EAM utgick ifrån en organisationsförändring där två organisationer slogs samman och vi ville undvika att ha två olika underhållssystem. Vi ville också förfina våra processer och arbetsmetoder. Under demonstrations- och upphandlingsfasen visade Prevas oss ett kraftfullt, användarvänligt system i Infor Cloudsuite EAM, med ett snyggt och intuitivt gränssnitt, säger Andreas Ulveström, chef för underhåll på Borås Energi och Miljö.

Läs också: Köpa eller bli uppköpt – därför konsolideras it-branschen i rasande fart