Marknadsdammsugaren Visma fortsätter att suga upp bolag runt om i Norden. Nu har turen kommit till Helsingborg, där man tecknat ett avtal om att köpa majoriteten av aktierna i Inyett, som jobbar med att automatisera kontroll av betalningar och leverantörer för såväl offentliga som privata verksamheter i Sverige och Norge. Affären förväntas bli klar nu under december.

Inyett grundades 2009 och har idag 27 anställda med kontor i Helsingborg, Oslo och Göteborg. Av de cirka 1 000 kunderna är drygt 240 kommuner. Bolagets automatiseringsprodukt varnar kunder vid misstag, risker och bedrägerier kopplade till företagets leverantörsbetalningar.

Kan erbjuda ett bredare produktutbud

– Vi är glada att välkomna Inyett till Visma. Inyetts unika tjänst och kunskap inom sitt verksamhetsområde kompletterar våra befintliga tjänster på ett utmärkt sätt, och tillsammans kan vi erbjuda ett bredare produktutbud för både nya och befintliga kunder, säger Vismas koncernchef Øystein Moan.

– Visma är en branschledande aktör i Europa inom molnbaserade tjänster, och vi är väldigt stolta över att ha en så stark aktör som ägare av Inyett. Vi ser fram emot att accelerera i vår tillväxt och utveckling genom att vara en del av Visma, samtidigt som vi tillför ett ännu större värde till våra kunder, säger Inyetts vd John Andersson.

Läs också: Här är vinnarna på Vismas partnergala