Addnodes Product Lifecycle Management-bolag Technia har inlett ett strategiskt partnerskap med B Braun, som levererar medicinska produkter, system och tjänster för den globala hälsovårdsmarknaden. Det innebär konkret att Technia ska leverera en PLM-lösning till mer än 13 000 användare.

Det ska även ge hälsobolaget, som har 64 000 anställda i 64 länder, en kontinuitet mellan PLM, ERP och CRM. Den nya installationen bygger på Dassault Systèmes industrilösning License to Cure och kompletteras med Technias egen programvara.

– B Braun är en ledare inom hälsovårdsområdet och vårt partnerskap kommer att göra det möjligt för dem att öka deras effektivitet, innovation och efterlevnad av befintliga och nya bestämmelser över hela världen. Technia och Dassault Systèmes Life Sciences-team kommer att arbeta i nära samarbete med B Braun-teamet för att säkra snabba affärsfördelar baserat på 3D-experience-plattformen, säger Technias vd Jonas Gejer.

– Vi står inför stora utmaningar på grund av ökande lagstiftningskrav och marknadskrav. Vi tror att PLM kommer att vara möjliggöraren för att övervinna dessa hinder. Vi valde Dassault Systèmes 3D-experience-plattform och Technia för deras Life Sciences-kunskap och det mervärde vi kan få i ett strategiskt partnerskap för vår breda produktportfölj. Vi är glada att vi kan börja tillsammans på denna digitala resa, säger Gerd Niehage, cio på B Braun.

Läs också: Technia köper franskt PLM-bolag