Invativa har sin bas i Göteborg, men bland bolagets 25 anställda finns även representation på filialerna i Östersund och Sundsvall. För Knowit är köpet ett sätt att ytterligare stärka sig inom datadriven digital affärsutveckling och systemutveckling.

Det förvärvade bolaget kommer att bli en del av Knowits affärsområde Solutions, som utgörs av cirka 1 400 medarbetare i Norden.

Johan Kohlström
Johan Kohlström.

– Vi är glada över att få hälsa Invativa välkomna in i Knowits nätverk och ser fram emot att tillsammans kunna bli ännu spetsigare på att utveckla lönsamma digitala affärer ute hos våra kunder. Invativa tillför kompetens och ett nytänkande som ger Knowit möjligheter att växa med nya spännande kunduppdrag, säger Åsa Holmberg, affärsområdeschef för Knowit Solutions.

– Invativas styrka är att skapa digitala tjänster som särskiljer sig från konkurrenter och stärker affären. Vi jobbar i team där våra specialister samarbetar nära kunden för att utveckla lönsamma digitala produkter. Vi ser fram emot att bli en del av Knowit som har ett starkt varumärke och ett bredare erbjudande, säger Invativas vd Johan Kohlström.

Läs också: Funderar du på att starta eget som it-konsult? Här är sju saker du måste kunna.