En federal domstol i Iowa har dömt en student vid namn Rossi Lorathio Adams II och hans kusin Sherman Hopkins Jr till 14 respektive 20 års fängelse.

Bakgrunden är att Adams ville tjäna pengar på bilder och filmklipp där nakna ungdomar dricker sig berusade och bär sig illa åt. Det dröjde inte särskilt lång tid innan ”State Snaps” hade samlat över en miljon följare på Snapchat, Instagram och Twitter, men Adams hade större planer än så.

Hade övertagits av en annan person

Adams hade tidigare registrerat domänen doitforstate.com, men då han inte betalt avgiften hade sajten tagits över av en annan man i området. Efter att ha försökt köpa tillbaka domänen under två års tid valde Adams till sist att be sin kusin att åka hem till mannen i fråga och tvinga till sig rättigheterna.

I juni 2017 begav sig Hopkins till offrets hem och tvingade honom under vapenhot att logga in på datorn för att föra över rättigheterna till Adams. En kamp utbröt och efter att offret blivit skjuten i låret lyckades han övermanna förövaren och skjuta honom i bröstet. Därefter tillkallades polis.

Utöver 14 års fängelse döms Adams till att betala sammanlagt 35 000 dollar i skadestånd och rättegångskostnader, rapporterar Ars Technica.

Läs också:
Bluffdomänerna allt fler – 96 procent av företagen har en ond tvilling
Nu kan du köpa democracy.com – räkna med minst tre miljoner kronor