För en dryg månad sedan avslöjade vi den tråkiga nyheten att Gamestop-kedjan kommer att lägga ner sina nordiska butiker under nästa år. Från kedjans håll var det dock knäpptyst. Men igår kväll kom även en officiell bekräftelse, som publicerats på Gamestops sajt.

Där framkommer bland annat att de svenska butikerna ska stängas successivt, och att datum när respektive butik ska bomma igen kommer att göras tillgänglig i butiker och online. Hemsidan och kedjans onlinetjänster kommer att finnas tillgängliga fram tills den sista butiken har stängt.

Inför sista ruschen av julhandeln går Gamestop också ut med ett antal upplysningar om vad som gäller från och med igår, den 11 december.

Det handlar till exempel om att man slutar utfärda presentkort och kunder som har presentkort uppmanas att använda dessa så snart som möjligt i öppna butiker eller online. Dessutom listas en del annat som gäller för kunderna under kedjans sista år. Här kan du läsa hela det svenska meddelandet. Liknande meddelanden finns på de norska, danska och finska Gamestopsajterna också.

Läs också: Stor besvikelse efter Gamestops sorti: ”de trevligaste kunderna man kan tänka sig”