Teknikjättar som Facebook och Google har år efter år toppat listan över de bästa arbetsplatserna i USA och är kända för att locka anställda med topplöner, generösa förmåner och att få jobba med världsförändrande produkter.

Men i år ser det väldigt annorlunda ut när Glassdoor, webbsidan där anställda och tidigare anställda anonymt kan recensera olika företag, presenterar sin årliga lista över de bästa företagen att jobba för i USA. Varken Facebook eller Google, som vid tidigare tillfällen båda suttit på förstaplatsen, tar sig i år inte ens in på topp tio-listan. Något som först uppmärksammades av Buisness Insider.

Google får i stället nöja sig med 11:e plats, vilket samtidigt är bra mycket bättre än Facebook som inte dyker upp förrän på plats 23 vilket är företagets sämsta placering någonsin. Båda kan möjligen trösta sig med att de fortfarande i alla fall rankar betydligt bättre än teknikjättar som Apple (#83) och Amazon (inte ens med på listan). Vad som ligger bakom det plötsliga tappet för företagen framgår dock inte. 

Förstaplatsen på Glassdoors lista innehas i år i stället av det inte fullt lika kända mjukvaruföretaget Hubspot som i motiveringen hyllas för att de "jobbar hårt för att skapa en på riktigt diversifierad och inkluderande arbetsmiljö där alla kan känna sig bekämma med att vara sina sanna jag på jobbet."

Läs också: Fem karriärlögner it-proffs intalar sig själva