I fredags uppgav chefen för Telenor Norge Petter-Boerre Furberg, enligt nyhetsbyrån Reuters, att den norska mobiloperatören gradvid skulle fasa ut nätverkskomponenter från kinesiska Huawei i Norge under en 4-5-årsperiod.

Nu säger dock Hanne Knudsen, kommunikationschef för Telenor, till Reuters, att Huawei även fortsättningsvis kommer att spela en roll i moderniseringen av företagets infrastruktur.

”Ericsson har presenterats som en ny leverantör för 5g RAN, radioaccessnätverket, men vi ska också arbeta med Huawei, både för att underhålla 4g-nätverket, men också för att uppgradera 5g-täckningen i utvalda delar av Norge”, uppger Knudsen i en skriftlig kommentar till Reuters.

Huawei har levererat hårdvara för RAN, men inte för kärnnätverket. När de bygger 5g i utvalda områden för den här moderniseringen, gäller det också för RAN, inte för kärnnätverket”, fortsätter hon.

Även det finska dotterbolaget DNA använder Huawei som en av flera tillverkare av 5g RAN.

Huawei uppger i en kommentar för Reuters att de välkomnar konkurrens inom 5g och att de ser framemot fortsatt samarbete med Telenor.

Läs mer: Ledande tysk mobiloperatör ignorerar USAs varningar – väljer Huawei