Konsultbolaget Zington, som fram tills nyligen hette Claremont, har plockat in ett bekant namn som ny koncernchef. Detta eftersom den nuvarande koncernchefen Per Thörnqvist helhjärtat ska fokusera på den stundande internationella expansionen.

Det är bolagets styrelseordförande Olof Sand som tills vidare kliver in i rollen som koncernchef. Han har ett förflutet på flera bolag i branschen som Acando och Proact, samt på bolag som Midroc, Quant, ABB och Anticimex. Samtidigt uppger Zington att det pågår rekrytering efter rätt person som ska driva bolaget till nästa nivå.

– I och med det senaste decenniets imponerande tillväxt har Zington utvecklats till ett välrenommerat konsultföretag inom digital transformation. Vi har hjälpt många företag att identifiera, och genom ytterligare digitalisering realisera förbättringar av sina affärsprocesser, säger Olof Sand och säger vidare:

– Vi står nu inför en ny fas i vår utveckling där geografisk expansion kommer att vara betydelsefull, och jag ser fram emot att få bidra med mina erfarenheter från entreprenöriellt ledarskap i internationell miljö.

Per Thörnqvist ser fram emot sin nya roll, som han kommenterar så här:

– Jag är mycket stolt över det fantastiska bolag vi skapat. På många sätt. Entreprenörskapet, viljan, värmen och engagemanget hos våra medarbetare är det jag främst tänker på. Vi vill lägga ytterligare fokus på våra strategiska kundrelationer och partnerskap. Detta är något våra kunder och marknaden efterfrågar. Jag ser detta som avgörande för att nå vår vision om att stå som kundernas självklara val inom digitalisering.

Läs också: Nu fimpar konsultbolaget sitt namn – här är det nya