Efter att Johan Magnusson lämnat sin roll som vd på svenska Visolit under hösten har koncernchef Terje Mjøs axlat även den svenska vd-rollen. Men nu har man till slut gjort klart med en ny Sverige-vd.

Det blir Johan Ripe som tar över ledandet av det svenska bolaget. Han kommer närmast från rollen som chef för den skandinaviska infrastrukturverksamheten på konsultjätten CGI. Innan det har han haft ledande befattningar på Atea, Logica och WM-data. Han kommer att tillträda som Visolit-vd den 1 april.

– Jag ser mycket fram emot att leda Visolit Sweden som intagit en ledande position inom molntjänster och har många mycket kompetenta medarbetare och spännande kunder. I en tid där it inte längre är en stödfunktion utan en del av kundernas kärnverksamhet blir vår roll som kunskapspartner ännu viktigare. Jag ser fram emot att stärka denna position ytterligare tillsammans med Visolits engagerade medarbetare, säger Johan Ripe om sitt nya uppdrag.

När han börjar ingår även i koncernledningen och kommer att rapportera till Terje Mjøs.

– Med sitt starka branschkunnande och affärssinne kommer han vara ett bra tillskott för koncernledningen och Visolit Sweden. Han har de rätta förutsättningarna för att lyckas stärka oss i en växande marknad, och i en period då vi upplever stark efterfrågan från befintliga kunder, säger Terje Mjøs om sin nya kollega.

Läs också: Årets stora lönelista 2019 – så mycket tjänar 195 it-höjdare