Fredagen den 13 december sparkade Google en av sina säkerhetsingenjörer efter att hon använt företagets interna alert-system, där en pop-up dyker upp i Chrome-webbläsaren, för att påminna kollegor om att de har rätt att att vidta fackliga åtgärder, rapporterar Reuters.

Händelsen ska ha ägt rum i slutet av november samma dag som Google sparkade fyra andra anställda som protesterade mot företagets samarbete med den amerikanska gränspolisen.

Den anställde, Kathryn Spiers, som jobbade med Googles säkerhetsteam på webbläsaren Chrome säger att hon hade rätt att använda systemet. Hon ville nämligen uppmärksamma anställda om företagets nya policys, vilka Google själva postade i september efter ett klagomål från amerikanska National Labor Relations Board (NLRB) som sköter översynen av arbetsrätten i landet.

Google håller dock inte med utan en talesperson för företaget säger att säkerhetsingenjören missbrukade ett säkerhets- och integritetsverktyg för något som handlade om varken säkerhet eller integritet.

Fackföreningen Communications Workers of America har anmält händelsen till NLRB likt de gjorde med de fyra tidigare anställda.

Läs också: Facebook och Google inte längre bland de mest populära arbetsgivarna