Den kinesiska jätten gör nu en del justeringar i ledningen för den nordiska verksamheten. David Liu kliver in som vd för Huawei Technologies Sweden, och kommer även att ansvara för företagets strategi, inriktning, operativa resultat och nya affärer i Sverige, Finland, Island, Estland, Lettland och Litauen. Han har sedan juni 2017 varit vd för Huawei Technologies i Finland.

– 2020 firar Huawei sitt 20-årsjubiléum i Sverige. Vi kommer att fortsätta investera och växa i Sverige. Vi kommer bidra till det lokala samhället genom vår innovation och samarbetsvilja för att bidra till gemensam framgång för Sverige, säger David Liu i en kommentar.

En orsak till vd-bytet är att Kenneth Fredriksen, som lett den svenska verksamheten fram till nu har flyttats upp i organisationen till executive vice president of CEE & Nordic European Region, vilket innebär Norden och Baltikum.

– Efter nästan fyra spännande år ser jag fram emot att ta mig an ett större ansvar för hela den nordiska och baltiska marknaden. Huawei har redan en stark position med fortsatt tillväxt, vilket kräver ökad samordning. Särskilt intressant är de utmaningar kopplade till implementeringen av 5G som nu startar i hela regionen, säger Kenneth Fredriksen.

Läs också: Efter ett år i Kanada – nu får Huaweis finanschef ta del av bevisningen