Biståndsmyndigheten Sida har gjort en ny upphandling, där uppdraget innefattar drift av infrastruktur, applikationsdrift, service desk, klienter för arbetsplats, konferenstjänster samt print.

Uppdraget att sköta Sidas it har tidigare legat på Fujitsu, men den här gången gick uppdraget till Nordlo. Det nya avtalet som Nordlo undertecknat gäller i fyra år, med chans till förlängning i tre år, och avtalsvärdet beräknas till 160 miljoner kronor.

– Vi är mycket glada och stolta för Sidas förtroende och kommer göra allt för att möta Sidas höga krav på säkerhet och kvalitet, säger Nordlos koncernchef Fredrik Almén.

Totalt var det åtta bolag som ville vara med i upphandlingen. Utöver Nordlo fanns Atea, Axians, CGI, Iver, Evry, Fujitsu och Tieto med bland intressenterna.

Enligt Nordlo har Sida strävat efter att få en ändamålsenlig och prisvärd daglig it-leverans som uppfyller organisationens säkerhetskrav.

– Vi har valt Nordlo då vi har ett stort behov av en it-partner som kan ta en aktiv del i vår fortsatta digitaliseringsresa. Nordlo har en kundnära approach, de är personliga och har visat att vi är betydelsefulla för dem, säger Jenni Wikholm, it-chef på Sida.

Nordlo ska påbörja införandeprojektet omgående, och driftsättning kommer att ske successivt under våren, och kommer även behöva anställa ytterligare systemspecialister och supportpersonal.

– Vår tjänsteleverans till Sida är omfattande och vi är mycket angelägna om högsta kvalitet i leveransen. Vi investerar i Sida för ett långsiktigt partnerskap, säger Anette Vedjegren, affärsansvarig för Sida på Nordlo.

Läs också: Klart med Nordlos första förvärv – får tre nya kontor