Det är fastighetsbolaget Fabege som nu meddelar att man har tecknat avtal med Tietoevry om ett nytt kontor i Arenastaden i Solna. Det är alltså där de båda bolagen ska samla sina verksamheter i Stockholm. Det handlar om helt nya lokaler på cirka 22 000 kvadratmeter i det pågående projektet Kvarter Poolen, som även inrymmer Solnas nya simhall.

Tietoevry får tillträde till sitt gemensamma boende först under det första kvartalet 2022 och blir då granne med Icas nya huvudkontor i Arenastaden, som ligger nära såväl Mall of Scandinavia och Friends Arena.

Den nya byggnaden är på totalt 28 000 kvadratmeter och Tietoevry har även option under byggtiden på ytterligare 6 000 kvadratmeter. Byggnaden ska hållbarhetscertifieras och avtalet beskrivs som ett grönt hyresavtal, där båda parter kommer överens om gemensamma ambitioner för minskad klimatbelastning.

Här ska Tietoevry flytta ihop – för 70 miljoner om året

Avtalet löper på sju år och den årliga hyran uppgår till 70 miljoner kronor. Evry är redan idag hyresgäst hos Fabege, men kommer givetvis att lämna sitt kontor på 9 500 kvadratmeter i Solna Business Park.

– Vi är verkligen glada över att få välkomna Tietoevry till Arenastaden. Här får de ett fantastiskt kontor i en byggnad med lockande arkitektur och i en stadsdel som verkligen erbjuder allt. Det kommer att ge mycket goda förutsättningar för fortsatt framgång, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef på Fabege.

Läs också: Nu är allt klart – i dag är den nya konsultjättens födelsedag