2019 var en stor fusions- och förvärvsfest för affärssystemkonsulterna i Norden, och festen har uppenbarligen inte tagit slut än. Danska Columbus fortsätter sin nordiska expansion genom att köpa ett bolag från ett annat bolag med nordiska expansionsplaner, Advania.

Advanias planer innefattar dock inte affärssystem i lika hög grad, och därför säljer man nu Advania Business Solutions i Norge. För Columbus innebär det att man bygger det man kallar ett Microsoft Dynamics Powerhouse i Norge, där fokus främst ligger på molnet. Totalt består den Dynamics AX-verksamhet som Columbus tar över av 45 konsulter som är verksamma i Oslo och Sandefjord. I förvärvet ingår också drygt 100 Dynamicskunder inom branscher som detaljhandel, distribution och tillverkning.

– Vi ser fram emot att välkomna Advania Business Solutions medarbetare. Tillsammans är vi marknadsledande i Norge inom Dynamics Cloud, och jag gläds över hur vi tillsammans ska skapa värde för våra kunder och hjälpa dem i den digitala omvandlingen, säger Columbus vd och koncernchef Thomas Honoré.

I Sverige bygger Columbus verksamhet på Istone, ett bolag som man tog över för ganska exakt två år sedan. Idag har det danska bolaget drygt 1 000 konsulter i Norden.

– Columbus är en ledande global aktör inom affärsapplikationer, och jag är övertygad om att förvärvet av våra Advania Business Solutions kommer att ge våra Dynamics Cloud-konsulter en möjlighet att arbeta och göra karriär i en global Dynamicsmiljö, säger Advanias norska vd Espen Harz om försäljningen.

Läs också: 2019 – en köpfest som aldrig verkar ta slut