Det it-rustas för fullt i Sollentuna kommun. Vi har nyligen skrivit om att EQT-ägda Iver tagit hem ett treårigt avtal med kommunen där man ska stå för arbetsplatstjänster. Och nu har kommunen gjort klart med nästa avtal.

Den här gången är det ett annat EQT-bolag, IP-Only, som man vänder sig till för hantering av wan, lan och wifi, där det även ingår löpande support och installationer i samtliga av kommunens verksamheter.

– Jag tycker det ska bli spännande att jobba med en kommun som ligger så långt fram när det kommer till digitalisering. Sollentuna kommun är ett föredöme på området med många spännande projekt på gång, säger Regina Donato Dahlström, affärsområdeschef för IP-Only Enterprise.

Från Sollentuna kommuns håll uppger man att man har stort fokus på digitalisering, och genom de nya avtalen vill man gå över till en beställarorganisation för att i högre utsträckning kunna erbjuda kommuninvånarna digitala tjänster.

– Vi har i vårt upphandlingsarbete haft stort fokus på att skapa en tydlighet i vad som ska levereras, i syfte att få en väl fungerande avtalsgrund för samverkan. Genom förhandlat förfarande, som kan ses som en serie ömsesidiga förtydliganden, kan vi säkerställa kvalitet för alla parter, säger Michael Jansson, it-chef på Sollentuna kommun och fortsätter:

– I dialogen under upphandlingen visade alla leverantörer en god förståelse för våra behov men med IP-Onlys standardtjänster fick vi den mest kostnadseffektiva leveransen till kommunens verksamheter. Vi ser fram emot att samarbeta med IP-Only.

Läs också: IP-Only ska koppla upp Stadiums butiker och lager