Åtminstone enligt en undersökning bland it-chefer på storföretag, som storbanken Goldman Sachs gjort. Det rapporterar nyhetskanalen CNBC.

Den här undersökningen görs två gånger om året, bland 100 it-chefer på listan över världens 2000 största globala företag.

56 av de här cheferna uppger att de använder Microsofts Azure för molninfrastruktur mot 48 för AWS.

Resultaten visar vidare att 23 procent av arbetsflödena nu sker i det publika molnet, vilket är en uppgång med 19 procent på ett halvår – och Goldman Sachs analytiker tror att den siffran kommer att vara 43 procent inom tre år. Det här innebär att det finns gott om utrymme också för andra molnleverantörer, som till exempel Google, att ta mark.

Det ska dock påpekas att den här undersökningen, som alltså är gjord bland de absolut största företagen, inte korrelerar med molnleverantörernas totala omsättning. Till exempel omsatte AWS under tredje kvartalet nio miljarder dollar, vilket är betydligt mer än vad Microsofts Azure-verksamhet omsätter.

Microsoft avslöjar inte Azures totala omsättning, men enligt en analytiker som CNBC hänvisar till uppgavs Azures omsättning för tredje kvartalet varit 4,33 miljarder dollar.

Läs mer:
Markköp, megaaffärer och magiska gränser – här är Microsofts 2019
AWS toppchef: ”Det här kommer att förändra hur människor gör affärer”