I november förra året deklarerade Teslas grundare och vd Elon Musk att företaget planerade att bygga en ny fabrik i Grünheide utanför Berlin i Tyskland.

Och nu har företaget fått klartecken att köpa de 302 hektar stora skogsområdet av det lokala styret, delstatsparlamentet i Brandenburg. Prislappen ligger på 41 miljoner euro, runt 430 miljoner kronor, men det kan ändras eftersom det först ska göras en marknadsvärdeutvärdering av en oberoende expert, som förväntas bli klar i slutet av januari, skriver den tyska tidningen Tagesspiegel.

Framåt är det full fart, redan i slutet av februari ska 159 hektar tallskog ha rensats bort från området.

Dessutom finns 25 blindgångare i området, odetonerade bomber som släppts från amerikanska bombplan under andra världskriget, och de måste oskadliggöras och forslas bort innan det går att bygga. Enligt Brandenburgs miljöminister står dock delstaten för de kostnaderna.

I juli 2021 ska produktionen börja om Teslas planer håller. Totalt väntas investeringarna ligga på runt fyra miljarder euro, drygt 40 miljarder kronor. Runt 500 000 fordon väntas lämna fabriken varje år.

Läs också:
Uppgifter: Tesla Model 3 kan få större batteri
Elon Musk: allt du behöver veta om superentreprenören bakom Tesla och Spacex