Pelle Ewald har varit på Oracle länge och kliver nu in i rollen som Sverigechef. Han kommer närmast från en tjänst som säljchef för finans och offentlig sektor och ersätter Carl Frögelius. Den sistnämnde är dock kvar ett tag för att lämna över och följa Pelle Ewald in i hans nya roll.

– Som ledare för den svenska organisationen är mitt mål att vi ska hjälpa våra kunder att bli mer datadrivna så att de kan ta bättre och snabbare beslut i sina affärsprocesser. Vi på Oracle måste vara nära kunderna för att förstå deras situation och prioriteringar så vi kan skapa mer värde tillsammans, säger Pelle Ewald om vad som väntar framöver.

För Oracle är det fullt fokus på molnet numera, och under 2020 uppger bolaget att man kommer expandera globalt med ett nytt datacenter var nittonde dag.

– Även om Sverige ligger långt fram i digitaliseringen så ser vi att resan mot datadrivna företag med kritisk information tillgänglig i realtid för analys och beslut fortfarande är i sin början. Däri ligger vårt uppdrag, att kunna hjälpa våra kunder med deras innovation och utveckling samt att hantera ökade mängder information på ett effektivt och säkert sätt, säger Pelle Ewald.

Läs också: Oracles vd Mark Hurd har avlidit